Kor72 afholder årligt ca. 15–20 korstævner forskellige steder I landet.
Alle korstævner er landsdækkende og åbent for korister fra hele landet. Som korsanger får man dermed mulighed for at møde nye korsanger-kolleger og få nye ideer med hjem til sit eget kor. Medlemmer har 1. prioritet for deltagelse og ikke-medlemmer betaler forhøjet stævneafgift.

Regionalstævner

Der afholdes stævner - såvel klassiske som rytmiske - af 1, 2 eller 3 dages varighed over hele landet: Nord-, Øst-, Vest- og Sydjylland samt Fyn, Sjælland, Hovedstadsområdet og nu og da Bornholm.
Korledere har mulighed for at deltage uden stævneafgift til organisationens almindelige weekend- og endags-stævner. Kontaktpersoner og unge under uddannelse (under 30 år) kan deltage til halv stævneafgift til alle almindelige weekend og endagsstævner. Der kan være undtagelser til enkelte stævner (Dvs Askovstævne, Sommerstævne og enkelte større projekter).
En del stævner er Stamkorsstævner, hvor et eller to kor kan udgøre en stor del af deltagerne. Stamkorene kan have indflydelse på repertoire, valg af instruktør og geografisk placering. Korene, der forventes at have foretaget forinstudering, kan efterfølgende benytte repertoiret til egne koncertfremførelser. Stamkorene betaler kun for noderne.

Askovstævnet 

Hvert år i januar måned afholdes  et weekendstævne for meget dygtige korsangere. Repertoire forventes forberedt ved selvindstudering. Antal deltagere er begrænset til højst 120 personer, og generelt har yngre sangere fortrinsret.

Sommerstævne i Tønder

Sommerstævne af 5 dages varighed afholdes i slutningen af juli – oftest i uge 30. Hvert tredje år er dog undtaget, når der disse år afholdes Nordklang.
På sommerstævnet  tilbydes musikalske grupper med såvel klassisk som rytmisk repertoire, samt tilbud om en børnegruppe og ungdomsgruppe. Endvidere er der fælles korforum og sociale arrangementer. Der er mulighed for indkvartering og forplejning. Sommerstævnet arrangeres i samarbejde med Kor72's søster-organisation, ungdomsorganisationen Syng.
ADVARSEL: Sommerstævnedeltagelse er dybt vanedannende!

Samarbejde med institutioner og festivaller

Kor72 har igennem årene oparbejdet en række samarbejder med institutioner og festivaller rundt omkring i landet. Sammen med landsdelsorkestrene er mange store kor- og orkesterværker blevet gennemført med kæmpekor, der hjemmefra har forberedt sig grundigt forud for et koncentreret øveforløb afsluttende med koncert. Med det tilbagevendende projekt MEGA-klassisk har Kor72 samarbejdet med amatørorkestre fra landsdelen og professionelle solister om  en koncert under Viborg Internationale Kirkemusikfestival. Hvert andet år samarbejder Kor72 med Aarhus Vocal Festival om en workshop på den ambitiøse festival for vokalmusik. Under Aarhus Festuge er projektet Stemmer Bygger Bro gennem de seneste år vokset i et tæt samarbejde med Syng. Blandt flere gode samarbejder med DR står Danmark synger julen ind den første søndag i advent som et tilbagevendende højdepunkt for enkeltsangere fra hele landet i alle aldre. Kor72 har et stærkt parløb med Musikhuset Aarhus, som blandt andet har lagt scene til projektrækken Syng med de store, samt Big is Beautiful. I mange år var der tradition for at afholde Kordage i Tivoli i København, hvor havens friluftsscener blev stillet til rådighed for korkoncerter over to dage.

Nordklang 

Hvert 3. år er der mulighed for at deltage i Nordklang, som arrangeres af Nordisk Korforum på skift i de nordiske lande. I 2010 afholdtes Nordklang i Danmark. Den seneste festival afholdtes i 2022 i Reykjavik, Island.

Næste Nordklang festival afholdes i Norge i 2025. Følg med på Nordisk Korforums hjemmeside her.

jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her