Barbershop - Kun for mænd

Kære tenorer og basser
Så er der en helt speciel invitation til jer: Velkommen til korstævne med Barbershop på programmet. Barbershop-stævne er ret nyt i Kor72-regi, og vi glæder os til, at selveste Jonas Rasmussen styrer ”shoppen”

Der vil være fart over feltet, når Jonas sætter fut i mandsstemmerne. Barbershop er en helt speciel måde at synge og tænke på, og vi vil komme til at lege med både danske og udenlandske barbershopsange. Da stævnet nu er programsat i november, har vi tilsat repertoiret et drys julesne.

Kom og nyd mandsfællesskabet og de tætte klange på en helt ny måde!

Er du som herresanger usikker på, hvilken stemme du skal vælge? Så har Jonas skrevet en udførlig vejledning, du kan læse nederst på siden her. 

Deltagelse og forberedelse
Alle er velkomne og da klangene ligger tæt i denne stilart, er det vigtigt, at du til denne workshop inden stævnestart har øvet på din egen stemme. Øvelinks udsendes til deltagerne på forhånd.

Kor72 tager naturligvis forbehold for ændringer i de planlagte aktiviteter, såfremt myndighedernes anbefalinger i forbindelse med Covid-19 nødvendiggør dette. Ved evt. aflysning refunderes indbetalt deltagergebyr.

Instruktøren

Jonas RasmussenJonas Rasmussen er uddannet kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium, University of Cambridge i England og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han er nu Folkekirkens Ungdomskors korkonsulent i NORD og sangkonsulent hos Sangkraft Aarhus, han er bassanger i Barbershopkvartetten HusAar, samt dirigent for Akademisk Kor Århus, Ungdomskoret Aarhus U og Barbershopkoret BarbAros.
I 2019 vandt Jonas med sine kor i konkurrencerne “World Choral Championships” i Tokyo (AKÅ), “Let the Peoples Sing” i Barcelona (BarbAros) og guld i “European Choir Games” i Gøteborg (Aarhus U). Han er ofte engageret som instruktør på kurser rundt om i landet og har en stærk passion for at dirigere både amatører og professionelle.
Læs mere om Jonas på hans hjemmeside: http://jonasrasmussen.dk/

Tenor, lead, baryton og bas – hvem kan hvad?

Tenor: Hans stemme ligger oftest over melodien med akkordens øverste tone. Den bliver sunget i en let og lysnet falset, for at den ikke overdøver, men blot komplementerer lead’ens stemme. Det kan selvfølgelig varieres om tenoren synger i falset eller et kraftigere fuldregister, hvis han f.eks synger melodien. 

Lead: Han har oftest melodien og ligger under tenoren og over baryton og bas. Han skal altid synge med en autoritær, klar og konsistent klang i hele sit register, da melodien kan strække sig langt. Hvis lead’en ikke synger melodien, skal han lysne og lette sin klang, for at lade melodien fremtræde i melodiens stemme. 

Baryton: Han synger ofte “rest-tonerne”, der mangler i den enkelte akkord. Dette gør barytonen til den mest udfordrende stemme i barbershop. Barytonens toner ligger oftest under lead’en og over bassen, men kan sagtens synge over lead’en, hvis melodien gør det aktuelt. Pga. beliggenheden og de svære spring kræver det, at en baryton har et godt øre for at kunne stemme en akkord ind. 

Bas: Bassen synger altid den dybeste tone i barbershoppen, og er fundamentet for kvartetten. Derfor er det vigtigt at bassen er tydelig i sin tone, klang og volumen. Bassen skal altså være den næste, efter lead’en, som skal være tydeligst. 

 

Praktiske oplysninger

Kor72s aktiviteter afvikles i store lokaler, med tilpassede deltagerantal og under trygge rammer, der følger myndighedernes anbefalinger.

Tid
Fredag d. 19. november kl. 19-22
Lørdag d. 20. november kl. 10-17

Sted
Aarhus, adresse følger

Instruktør
Jonas Rasmussen

Repertoire
Lækre arrangementer med tætte klange til herrer

Pris for deltagelse
Stævneafgift 250 kr.
Unge under uddannelse 125 kr.
Ikke-medlemmer 250 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
D. 26. oktober 2021.

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG


Tilmeld