"Gadefest" i Aalborg med Alice Granum

Kor72 fejrer N.W. Gade-året med en ”Gadefest” i Aalborg med Alice Granum på dirigentpodiet. Gades mest kendte og elskede korværk er Elverskud, men han komponerede mange andre smukke værker.

Til dette Kor72-stævne vil vi synge opus 46 Ved solnedgang for blandet kor og klaver, Die Wasserrose og Morgenwanderung fra opus 13.

(Klik her for at høre Den Jyske Operas Kor synge Ved Solnedgang, et smukt "modstykke" til hans berømte Morgensang)

Komponisten

Niels Wilhelm Gade, født 22. februar 1817 i København - død 21. december 1890 samme sted. Gade var den, der var på alles læber før nogen anden herhjemme. Verdenskendt både som komponist og dirigent, og ven med Schumann, Mendelssohn og Wagner. Den mest produktive af skikkelserne i den danske romantik, og en autoritet som prægede generationen efter. Gade er komponisten bag Brudevalsen. Den danske højromantiker er også elsket for sine storladne, smukt udformede symfonier, ouverturer, en hel del kammer- og balletmusik og betydelige værker og satser for kor.

Gade satte vægtige spor for dansk musikliv, idet han inspireret af Mendelssohn og i samarbejde med Hartmann stiftede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1867. Inspirationen fra Mendelssohn høres også i hans musik, og Gade har bragt inspiration til kommende generationer af komponister i Danmark.

InstruktørenAliceG

Alice Granum er uddannet musikpædagog og musikleder fra Det Fynske Musikkonservatorium.

Hun har undervist på Københavns Universitet samt på konservatorierne i Aarhus, Esbjerg, København og Odense. Siden 1996 har hun været docent i korledelse på Syddansk Musikkonservatorium. Alice Granum har markeret sig i det danske musikliv, bl.a. som dirigent for Odense og Sønderjyllands Symfoniorkesters Filharmoniske Kor samt Det Fynske Kammerkor.

Alice Granum er kendt som en inspirerende dirigent og er en særdeles efterspurgt instruktør ved kurser og stævner både i Danmark og i udlandet.

Praktiske oplysninger

Tid
Fredag d. 27. oktober kl. 19-22
Lørdag d. 28. oktober kl. 10-17

Sted
Hasseris gymnasium
Hasserisvej 300, 9000 Aalborg

Instruktør
Alice Granum

Repertoire
Ved Solnedgang og andre korsatser

Pris for deltagelse
Stævneafgift 250 kr.
Unge under uddannelse 125 kr.
Ikke-medlemmer 250 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
1. oktober
Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG