Jazzoratoriet De 24 timer i Værløse

Kor72 genoplivede i marts 2019 Bernhard Christensens jazzoratorie De 24 timer  med tekst af Svend Møller Kristensen i anledning af Aarhus Aarhundredets Festivaltema: mellemkrigstiden.

Både musik og tekst viste sig stadig at være indbydende og sjovt at arbejde med, og Kor72 har siden søgt og fået tilladelse til at nyarrangere hele værket. Jakob Høgsbro har arrangeret hele oratoriet i velklingende og tilgængelige arrangementer for kor og jazztrio.

Jakob siger om arrangementerne: “Det bliver fest og farver. Det er sjove tekster og iørefaldende melodier. Jeg har genarrangeret musikken i overskuelig flerstemmighed, og det lyder af en million akkompagneret af en jazztrio”.

Nu får I chancen for at være med til at relancere dette skønne jazzværk på Sjælland sammen med Jakob Høgsbro. Koret akkompagneres til afslutningen af en meget kompetent Jazztrio: Henrik Gundes Trio. Gunde er til daglig pianist i DR Bigbandet. Med sig har han Esben Eyermann på kontrabas og Jesper Uno Kofoed på trommer. En af landets absolut bedste trioer.

Jazzoratoriet De 24 timer er skrevet i 1932 af Bernhard Christensen med bla. sangene Matematik og Bøf med løg. Det er et værk som udvikler sig over en skoledag, eller nok rettere et skoledøgn. Bernhard Christensen er bl.a. kendt for klassikere som Sangen om Larsen, Ta og kys det hele fra mig og børnesangen Åh, Abe.

Han var organist, komponist og musikpædagog og var med til at inspirere til et nybrud i den danske musikpædagogik i 50’erne og frem. Mange senere komponister og musikpædagoger har været inspireret af Bernhard Christensen, blandt flere kan nævnes Niels Jørgen Steen, Fuzzy og John Høybye.

Oratoriet var banebrydende ved at behandle de unges hverdag og dertil anvende rytmisk musik, som på dette tidspunkt stadig var nyt. I forordet bemærkes det, at det vil være en god idé at lytte til amerikanske jazzplader for at finde inspiration.

Og både tekst og musik er stadig højaktuel.

Vox Humana medvirker som stamkor på stævnet.

Kor72 tager naturligvis forbehold for ændringer i de planlagte aktiviteter, såfremt myndighedernes anbefalinger i forbindelse med Covid-19 nødvendiggør dette.

Høgsbro

Instruktøren

Jakob Høgsbro er dirigent, saxofonist, komponist og arrangør.
Til daglig dirigerer han korene Tritonus og Vox Humana.

Læs mere om Jakob: https://www.jakobhogsbro.dk/biografi

 

Praktiske oplysninger

Kor72s aktiviteter afvikles i store lokaler, med tilpassede deltagerantal og under trygge rammer, der følger myndighedernes anbefalinger.

Tid
OBS: Pga. flytning til større lokaler har fredag måttet aflyses.
Lørdag d. 24.10. kl. 10-17
Søndag d. 25.10. kl. 10-ca.17

Sted
Kulturhuset Galaksen, Bymidten 48, 3500 Værløse

Instruktør
Jakob Høgsbro

Repertoire
Bernhard Christensen: De 24 timer, jazzoratorie for kor og jazztrio

Pris for deltagelse
Stævneafgift 300 kr.
Unge under uddannelse 150 kr.
Ikke-medlemmer 300 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
D. 28. september. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG