Askov 2020: Et "skrapt" klassisk korstævne

Det "skrappe" klassiske korstævne 10.-12. januar 2020

Kor72 glæder sig til at præsentere Tobias Walenciak på Askovstævnet, hvor vi skal helt ud 'på kanten af stolen', både klangligt og nodemæssigt.

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark, og i den anledning vil Kor72 i løbet af 2020 fejre dette jubilæum.

Vi har været så heldige at få den tyske dirigent Tobias Walenciak til Askov. Han er en af Tysklands yngre inspirerende dirigenter med base i Berlin.

Repertoire (mindre justeringer kan forekomme)

Programmet vil i anledning af genforeningen blive tysk og dansk, med hovedvægten på det tyske, med komponisterne Mendelssohn og Schütz, som begge har lavet smukke satser med samme tekstforlag; de vil stå rigtig flot sammen. Gade skrev Fünf Gesänge opus 13 i 1846, da han var i Leipzig og havde sit store idol, Mendelssohn, som mentor. Gade tilegnede dette korværk til Mendelssohns hustru.

Heinrich Schütz: Verleih uns Frieden
Jauchzet dem Herren

F. B. Mendelssohn: Verleih uns Frieden (med klaver)
Jauchzet dem Herren (C-dur)

N. W. Gade: To satser fra Fünf Gesänge opus 13:
Ritter Frühling
Die Wasserrose

Deltagerforudsætninger og forberedelse

Det er traditionen for Askov-stævnet, at programmet ligger på et ret højt niveau både nodemæssigt, klangligt og musikalsk. 
Dette stævne henvender sig derfor til korsangere, der er vant til at synge i et kor med det niveau. Du får tilsendt noderne inden jul og det forventes til dette stævne, at du har forberedt dig godt på din stemme inden stævnestart.

Det er derfor nødvendigt, at de der tilmelder sig har et godt nodekendskab og en trænet sangstemme, og er i stand til dels at forberede sig grundigt og indstudere hjemmefra, dels at indstudere efter uddelte noder på selve stævnet.

Vi vil gerne appellere til en balanceret stemmefordeling og særligt opfordre herrestemmer med det niveau, vi beskriver, til at deltage.

Om instruktøren

Tobias Walenciak Foto Stephan Roehl

Tobias Walenciak har base i Berlin, hvor han er dirigent for det blandede kor Bancanta. Desuden er han en af flere kormestre i Berlin Philharmonikernes kor-satsning Vocal heroes, hvor børn og unge flere steder i Berlin kan prøve kræfter med korsangen. Og endelig underviser han i direktion på Hanns Eisler Musikkonservatoriet.

Læs mere om Tobias Walenciak på konservatoriets hjemmeside her

 
Foto: Stephan Roehl 

Praktiske oplysninger

Tid
D. 10.-12. januar 2020

Sted
Musisk Center Askov / Askov Højskole
Maltvej 1, 6600 Vejen

Instruktør
Tobias Walenciak

Repertoire
Se i teksten til venstre

Stævneafgift
200 kr. + noder
Unge under udd.: 100 kr. + noder 
Ikke-medl.: 300 kr. + noder
Noder: 225 kr.

Forudsætninger for deltagelse
Læs herom i hovedteksten til venstre.

Tilmeldingsfrist
D. 4. november. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG