Hele Norden synger / 100-års jubilæum i Foreningen Norden

2019 markerer 100-året for stiftelsen af Foreningerne Norden, og for at fejre jubilæet vil Aarhus Festuge og Foreningerne Norden samle folk i hele Norden via sang lørdag d. 7. september.

Morten Kjær 500x500Kor72 byder derfor velkommen til en workshop kl. 16 - 18 denne lørdag i Aarhus, hvor vi har inviteret Morten Kjær til at indstudere de tre nordiske sange, som skal synges i hele Norden.

De tre udvalgte sange er:
Kringsatt av Fiender, Vem kan Segla Förutan Vind  og I Skovens Dybe Stille Ro.

Sangene synges i ny-arrangerede satser af Jens Johansen; det er enkle 4-stemmige udgaver, som er hurtigt lært.

Deltagelse:
Der er plads til mange, mød op i god tid; dørene åbnes kl. 15.30. I får udleveret et nodehæfte på stedet.
Kære kvindestemmer: Husk at tage en tenor og bas med!
Glæd jer til denne workshop i Morten Kjærs musikalske selskab.

Lørdag aften kl. 20 samles nogle af Nordens bedste kor i Aarhus Musikhus for at medvirke i en storslået koncert, der både indeholder korsang på højeste niveau og fællessang for hele Norden. Koncerten transmitteres via livestream direkte fra Aarhus og ud til kulturhuse, biografer og storskærme over hele Norden, hvor Foreningen Nordens lokalafdelinger i samarbejde med lokale kor- og kulturaktører har etableret samlinger.

Alle interesserede sangere kan lørdag aften møde op i Musikhusets foyer, hvor der bliver stillet storskærm op og livestreamet fra koncerten i Symfonisk Sal og på den måde følge med i koncerten og også deltage, sammen med hele Danmark og Norden, og synge de tre sange på samme tid. Vi håber, at workshoppens deltagere har lyst til at være med i Musikhuset og synge sangene flerstemmigt med hele Norden.

Du har mulighed for at købe billet til koncerten i Musikhuset og i løbet af koncerten synge med på de sange I har indstuderet på workshop med Morten. (klik her for at komme til Musikhusets billetsalg).
Men tøv ikke for længe med at købe billet, hvis I gerne vil overvære koncerten og synge med koncertkorene.

Arrangementet kan findes som begivenhed på Facebook - ved at klikke her kommer du til Facebook-begivenheden, hvor du kan tilkendegive din interesse for at deltage.

Koncerten er en del af Aarhus Festuges projekt Stemmer Bygger Bro, og fællessangen skal bygge bro på tværs af de nordiske sprog og geografiske afstande. Koncerten bygges op efter de nordiske årstider og skal være en hyldest til det nordiske samarbejde og de nordiske værdier om solidaritet og værdsættelse af mangfoldighed. Koncerten samler kor, der repræsenterer noget af det bedste, Norden kan byde på inden for både rytmisk og klassisk kormusik, og samtidig eksperimenteres med skellet mellem de to, idet korene optræder både sammen og hver for sig.

Instruktør
Morten Kjær er sanger, sangskriver, producer og musikunderviser. Han har tidligere været medlem af a cappella-grupperne Vocal Line, Basix og M.Pact og er en kendt arrangør og dirigent på den europæiske vokalscene, hvor han holder workshops, skriver bøger og udgiver noder. Morten arbejder og turnerer både solo og med sin poptrio, Ebb & Flow og har ligeledes været med i mange teater projekter.

Praktiske oplysninger

Tid
Lørdag d. 7. september kl. 16-18. Dørene åbnes kl. 15:30.

Sted workshop:
Rådhussalen, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus

Instruktør
Morten Kjær

Repertoire
Tre nordiske sange: Kringsatt av Fiender, Vem kan Segla Förutan Vind  og I Skovens Dybe Stille Ro. Nodehæfte udleveres på dagen.

Pris for deltagelse
Deltagelse er gratis.
Ingen tilmelding, mød blot op. Og kvinder: tag en herresanger med!

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG