Nordisk suite med strygekvartet og Michala Petri i Randers

Kor72 fejrer i hele 2019 100 års jubilæet for Foreningen Norden - nu i Jylland

I et samarbejde med Michala Petri og strygekvartet har vi med stor succes i foråret markeret dette i Roskilde med Nordisk suite for kor, blokfløjte og strygekvartet.

Turen er nu kommet til Randers, hvor vi igen er heldige at samarbejde med verdensvirtuosen på blokfløjte, Michala Petri, akkompagneret af strygekvartet og dirigeret af Søren Birch.

Repertoiret  består af nordiske sange og viser, samlet i en nordisk suite og arrangeret af Søren Birch for kor, blokfløjte og strygekvartet. Michala Petri vil desuden spille satser for solofløjte til koncerten.

Randers Bykor er stamkor til dette stævne.

Weekenden afsluttes med koncert i Sct. Peders Kirke søndag kl. 16.

Vi håber, at rigtig mange korister vil være med til fejre det nordiske fællesskab med korsang.

Kor72 i Norden

Danmark har tætte bånd til vore nordiske naboer og særligt i kormusikken er Kor72 aktiv i det nordiske samarbejde. Kor72 er medlem af Nordisk Korforum, og skaber igennem dets kor og dirigentnetværk et stærkt samarbejde via fælles seminarer og fælles korstævner, bl.a Nordklang hvert tredje år, (læs om Nordklang 2019 her). Kor72 bruger endvidere ofte nordiske dirigenter til stævner.

Foreningen NORDEN blev oprettet i skyggen af første verdenskrig i de tre nordiske lande Danmark, Sverige og Norge i april 1919, og indledte hurtigt et fælles arbejde for fredelig sameksistens og fælles politiske mål i Norden under mottoet kendskab giver venskab. Stifterne håbede, at man ved øget samarbejde og forståelse kunne undgå endnu et krigsmareridt. Senere blev Foreningen NORDEN afdelinger dannet i Finland og Island samt i de selvstyrende områder Åland, Færøerne og Grønland.

Læs mere om Foreningen Norden - klik her

Instruktør

sorenbirchSøren Birch er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har i mange år undervist samme sted som docent i kor- og ensembleledelse. Nu underviser han bl.a. ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Søren har gæstedirigeret i mange sammenhænge og har opført mange af de store værker for kor og orkester, bl.a. Händels Messias, Haydns Skabelsen og Faurés Requiem. Han er et kendt ansigt i Kor72 sammenhæng og en efterspurgt instruktør ved dirigentkurser.

Søren er ved siden af dirigentvirksomheden også aktiv som komponist og arrangør, og har i løbet af de seneste år fået udgivet en del af sine korværker på Wilhelm Hansen Musikforlag.

Læs mere om Søren på hans hjemmeside www.sorenbirch.dk

Praktiske oplysninger

Tid
Fredag d. 4. oktober kl. 19-22
Lørdag d. 5. oktober kl. 10-17
Søndag d. 6. oktober kl. 10-17

Sted
Randers Statsskole, Rådmands Blvd. 20, 8900 Randers
Koncert søndag kl. 16
Sct. Peders Kirke, Fabersvej 43, 8900 Randers
Billetter á kr. 50 sælges i døren 30 min. før koncerten.

Instruktør
Søren Birch

Repertoire
Nordisk Suite, arrangeret for blandet kor, strygekvartet og blokfløjte

Pris for deltagelse
Stævneafgift 350 kr.
Unge under uddannelse 175 kr.
Ikke-medlemmer 350 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
D. 8. september. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG