Kor72 ønsker jer alle en rigtig glædelig jul, måske med et endnu større ønske for et bedre nyt år end nogensinde før. Nogle kor fik sunget julekoncerter inden den sidste nedlukning. Andre kor nåede det ikke, og flere kor var gået på tidlig juleferie.

2020: Et år, man kun troede kunne foregå i en science-fictionfilm.  Aldrig havde vi forestillet os, at korsang kunne nedlukkes eller underlægges restriktioner. Hver eneste kor fik svære udfordringer i at holde sammen på koret og økonomien, fastholde dirigenten, finde store lokaler – ja, finde nye former at øve og holde koncerter på, og tage hånd om de medlemmer, der måtte blive hjemme.

Vi har set opfindsomheden bringe kormusikken ud på alternative måder - og tak for det.

Kor72 fik med ét nye opgaver. Sammen med andre musikorganisationer har vi holdt mange onlinemøder med hinanden, med lægefaglige eksperter og med Kulturministeriet. Vi har i fællesskab etableret webinar om korsang i covid-19 tider og gennemført korstævner med få deltagere, stor afstand, sprit osv. Vi må indrømme, at det ikke altid har været nemt, men ét er sikkert: Kulturministeriet har fået øjnene op for amatørkor og musiklivet. Det må siges at være positivt midt i et tumultarisk år.

En meget stor og glædelig begivenhed i 2020 er udgivelsen af den nye korbog, Kor72 bogen 7. Flere års arbejde kulminerede i september, hvor korbogen med sine 33 sange landede hos alle medlemskorene og hos alle enkeltmedlemmer. Det var en stor fornøjelse, at vi kunne mødes og synge den velkommen mange steder i landet i september. Vi håber, alle har set den og sunget fra den, og at I har og får stor glæde af den.

TAK til medlemskorene for jeres medvirken i den undersøgelse, Kor72 udsendte i november måned. Vi lukkede undersøgelsen sidst i november og fik svar fra 195 kor ud af 311 mulige. Det er en svarprocent på 62,7, hvilket er flot i en sådan undersøgelse.

På trods af udfordringer kan vi se, at mange kor stadig øvede på tidspunktet for undersøgelsen. Samtidig fortalte den bl.a. også om stor nedgang i korenes koncertaktiviteter, og at medlemskorene har ageret yderst ansvarligt med respekt for retningslinjerne og omsorg for korenes medlemmer. Det kommer til udtryk i, at vi i besvarelserne kun kan se smitte direkte via korprøver fra to af de adspurgte kor. Vi er i fuld gang med at bearbejde materialet og vil i starten af det nye år sende jer link til en rapport om undersøgelsens resultater.

I Kor72 vil vi efter nytår tage bestik af situationen og ud fra den forvente at tilrettelægge mindre koraktiviteter flere steder i landet, for at styrke og inspirere jer korsangere under trygge rammer, naturligvis efter de gældende restriktioner.

Sammen med ønsket om en fredfyldt jul sender vi det store juleønske og håb ud om, at vi i fællesskab kan få smitteprocenten så langt ned, at vi får mulighed for at genåbne korene i løbet af januar måned.

De bedste julehilsner fra

Kor72 

Lisbeth Graakjær, formand

Udsendt på mail til alle personlige medlemmer, medlemskorenes kontaktpersoner samt nyhedsbrevsmodtagere d. 21. december 2020. Har du ikke fået mailen i din indbakke: tjek mapper til spam/reklamer/promoveringer. Kontakt sekretariatet, hvis du ikke modtager mails som ønsket.

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her