Kulturby 2017

RETHINK har været nøgleordet for Kulturby Aarhus 2017

Kor72 er i den grad blevet nødt til at RETHINKE kororganisationen i 2017, efter at Statens Kunstråds Musikudvalg besluttede at stoppe en bevilling siden 1977 til amatørmusikkens fælles sekretariat.

Samtidig med åbningen af Kulturby 2017, åbnede Kor72 et nyt kapitel i kororganisationens historie, og begyndte at skrive videre i nye rammer. Nye sange bliver sunget, nye historier bliver skrevet. Kor72 markerede sig også musikalsk i Rethink-året 2017.

Kulturbyens åbning d. 21. januar havde bl.a. deltagelse af 1000 korsangere, hvoraf rigtig mange er Kor72 medlemmer.

I marts var Kor72 en del  af kulturårets Aarhundredets Festival med temaet: 1950–2000, hvor danske komponister som Jersild, Niels La Cour og Holmbo var omdrejningspunktet på en Kor72 workshop med Mogens Dahl og Jysk Akademisk Kor som grundstamme. Weekenden blev afsluttet med koncert i Markuskirken søndag d. 5. marts kl. 16 ( læs mere under stævnet Dansk Kormusik 1950-2000).

Billede3Det store kulturbyprojekt fra Kor72 blev lanceret i starten af april. Kor72/Korkaravanen og Syng satsede stort og sendte projektet BIG IS BEAUTIFUL i luften i anledning af Kulturby Aarhus 2017 .Det blev en oplevelse af de helt store, da projektet BIG IS BEAUTIFUL slog dørene op til et brag af en koncert med et gigantisk kor som opbakning for Tina Dickow og hendes band. Tina Dickows smukke numre fik i Jens Johansens arrangementer tilført endnu flere nuancer og fremstod stort og flot med det vokale aspekt i centrum. Korsangerne kom fra hele regionen og var rekrutteret blandt etablerede voksenkor og gymnasiekor.

Det blev i sandhed stort og smukt; BIG IS BEAUTIFUL samlede 450 sangere i Aarhus Musikhus under ledelse af Jens Johansen og med Tina Dickow og band i front - og med 2000 publikum og 4000 på venteliste. Med 350 nye korsangere i Herning Kongrescenter og med samme fantastiske set up i endnu en fyldt sal, bragte Kor72 på fantastisk vis korsangen ud til mange mennesker og løftede sangen.

Tina og Jens

Projektet blev støttet af Kulturby Aarhus og Kor72 Korkaravane, der er støttet af Nordeafonden.

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find hjælp, links og gode råd om noder her